7 Nisan 2012 Cumartesi

PARİS - ALIŞVERİŞ

"Depo"lardan alışveriş


Paris’te şık ama ucuz alışverişin Paris ziyaretçileri tarafından en az bilinen adresleri “özel satış” anlamına gelen “vente privée” dükkanlarıdır. Bunlar dükkan bile değil; binaların altında yer alan depolardır. Belli başlı markalar bir önceki sezona ait ya da sezon ürünü olup da defosu olan ürünleri bu depolara verirler. 

Dekorasyon malzemeleri, ev eşyaları, kozmetik de dahil olmak üzere bayan ve erkek kıyafeti, ayakkabı, çocuk kıyafetleri marka marka ayrılarak bu depolarda belirlenen sabit fiyatlar üzerinden satışa sunulur. Örneğin geçen sezon çok beğenip alamadığınız bir ayakkabı erken gitmek kaydıyla gayet makul bir fiyata sizin olabilir. 

Bu depolar üyelik ister. 30-40 Euro gibi bir ücret karşılığı üye olunur. Depo düzenli olarak adresinize hangi tarihler arası hangi markaların satışta olacağını bildiren kartlar gönderir. İçeriye de bu kartları göstererek girilir. Buna karşılık, kartsız şekilde kapıdaki görevliyi ikna ederek girmek de zor değildir. 

Bu depolar içinde en popüler olanı 16.arrondissement’daki (bölgedeki) NGR’dır. 16. bölgenin Paris’in en şık bölgesi olmasına paralel olarak bu depoya gelen ürünler de diğer depolara kıyasla en şık olanlarıdır.

İçeride giyinme kabini bulunmaz. Sadece iki üç tane ayna vardır. Kıyafetler uluorta denenir. Ürünlerin depoya geldiği ilk gün, eğer aralarında Gucci, Dior da varsa kapı önünde uzun kuyruklar oluşur. Bu uzun kuyrukları aşıp, hızlıca hedefe ulaşmak gerekir.

Paris ziyaretinin alışveriş bölümünde uğranmadan geçilmemelidir. 
http://www.espace-ngr.fr/


Kozmetik Alışverişi


Paris’te kozmetik ve parfüm alışverişinin en bilinen adresi BENLUX. Rue de Rivoli üzerinde yer alan Benlux, Louvre Müzesi’nin tam karşısına düşen bir gümrüksüz mağaza. Alışveriş yapabilmek için tek gereken pasaport numarası. 

İlk katta kozmetik ürünleri ve parfüm satışı var. Gerek kozmetikte gerek parfümde Dior ve Lancôme dışındaki ürünlerde ciddi indirimler söz konusu olabiliyor. Diğer katlarda giyim, aksesuar, çanta ve hediyelik eşya var. Benlux’un özelliği Paris içinde büyük indirim imkanı sunan tek duty free (gümrüksüz) mağaza olması. (http://citinavi.com/benlux/)

Tangara

Paris ziyaretçileri için diğer bir şık ama hesaplı alışveriş imkanını ise TANGARA sunuyor. Tangara Mağazası büyük markaların ürünlerini orijinal etiket fiyatları üzerinden en az %50 oranında daha düşük fiyatlara satıyor. Spor giyimden smokine kadar her türlü bayan ve erkek kıyafeti bulmak mümkün. 500 metrekarelik bir alana sahip. Mağazaya girebilmek için üyelik gerekiyor ancak kapıda da ücretsiz şekilde üye olabilme imkanı var. (http://www.tangara.fr/)

Val d'Europe

Paris’teki en büyük alışveriş merkezi ise şehre 30 dakika uzaklıkta; Disneyland’a ise 5 dakika mesafede olan Val d’Europe

Val d’Europe “alışveriş ve yaşam şehri” konseptiyle oluşturulmuş; değişik bir mimariye, içinde kafelere, yürüyüş yollarına, yeşil alanlara, tematik parklara sahip ve outlet mağazaları da içeren bir şehir. 

Bu şehrin içinde hemen hemen bütün belli başlı markaları içeren normal bir kapalı alışveriş merkezi var. Bu alışveriş merkezini ise çok keyifli bir açık alan izliyor. Burada Guy Degrenne’den, Ventilo’ya; Tommy Hilfiger’dan, Max Mara’ya uzanan geniş bir yelpazede Fransız, İtalyan, Amerikan ve İngiliz markaların outlet mağazaları bulunuyor. Geniş bir bütçe ayırmak ve uğramadan dönmemek lazım. (http://www.valdeurope.fr/)

Hiç yorum yok: