7 Nisan 2012 Cumartesi

DAYTONA BEACH - ABD

Daytona'nın sloganı "World's Most Famous Beach". Kendi kendilerine verdikleri bir paye mi, yoksa bir temele mi dayanıyor diye araştırdım. Dünyanın en iyi 10 plajı listesinde South Beach yer alıyor ama Daytona Beach maalesef listeye girememiş. 


Hava koşulları, kum kalitesi, çevre otelleri, vs kriterler bazında çıkarılmış bu listeye göre, en iyi plaj olarak Brezilya, Rio de Janerio'daki Copacabana Plajı gösteriliyor. İkinci sırada Hawaii'deki Waikiki Plajı, üçüncü sırada ise Meksika'daki Cancun Plajı var. Florida, South Beach de altıncı sırada.
 

Daytona Beach'in kum kalitesi gerçekten eşsiz. Beyaz ve çok ince bir kumu var. İşte bu özelliği nedeniyle kumun üzerinde araba kullanılabiliyor. Hatta Daytona'da kumun üzerinde araba yarışları bile düzenleniyor.


Burası, NASCAR araba yarışlarının düzenlendiği yer olmasıyla da ünlü. North American Stock Car Race'in kısaltılmışı olan NASCAR,  40'a yakın arabanın oval bir pist etrafında döne döne yarışması esasına dayanıyor. Oturma kapasitesi bakımından da dünyanın ikinci büyük yarış pisti. 


Daytona Beach'de sadece birkaç saat geçiriyoruz. Uzun süre geçirilecek bir yer değil. Üstelik Miami dönüşünde hiç değil. Yalnız, Florida'da okyanusa kıyısı olan oteller arasında en uygun fiyatlı oteller burada bulunuyor. Bu nedenle de, özellikle üniversite öğrencilerinin bahar döneminde çokça rağbet ettiği bir yer. 


Daytona Beach ziyaretimizin beni en mutlu eden yanı sahilde çektiğim fotoğraflar oldu. Hava, okyanus ve martılar gerçekten görülmeye değerdi. 

Hiç yorum yok: